12 травня 2016 р.

Виноград Надія АЗОС


Виноград   Надія АЗОС
(виноград   Надежда АЗОС)


– столовий сорт раннє середнього  терміну дозрівання. Отримано на АЗДСВіВ (Анапська зональна дослідна станція виноградарства і виноробства) при схрещуванні сортів Молдова і Кардинал.
  Термін дозрівання становить 120-130 днів. Дозріває в другій-третій декаді серпня. Кущі сильнорослі. Листя середньої величини, темно-зеленого кольору.
  Для сорту винограду Надія АЗОС характерні ширококонічні, великі, пухкі, іноді гіллясті грона масою 500-800 г, максимально  досягають 1,1 кг.
    Ягоди масою 5-8 г, розміром 28 х 24 мм, овальні, темно-сині, з восковим нальотом і м'ясистої хрусткою м'якоттю. Якщо проводити проріджування і нормування грон - ягоди можуть досягати 10 гр. Смак простий, гармонійний. Цукристість становить 15-17%, при кислотності 7-8 г / л. На плодоносний пагін доводиться 1,2-1,6 грона. Сорт схильний до перевантаження гронами. Плодоніжки дуже міцні, товсті.  Ягоди тримаються міцно. 
    Живці вкорінюються погано.
  Виноград Надія АЗОС має підвищену стійкість до грибкових захворювань, сірої гнилі, мілдью, оїдіуму. Витримує мороз до -22 ° С. 
   Сорт винограду Надія АЗОС відноситься до товарних сортів з дуже хорошою стабільною врожайністю і може плодоносити навіть на пасинках. Виноград відрізняється прекрасною транспортабельністю і вважається одним з кращих «ринкових» сортів. Сорт Надія АЗОС - можна віднести до золотого фонду радянських сортів винограду. Це надійний, красивий, невибагливий, стійкий до основних захворювань сорт інтенсивного типу. Він привабливий неординарною формою ягід і їх розміром. Його сміливо можна рекомендувати для промислових насаджень і як сорт для аматорського саду.


Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар