28 січня 2016 р.

Полуниця (клубника) Чамора Турусі

Дорослий кущ

     Полуниця Чамора Турусі
    (клубника Чамора Туруси)

   - пізньостиглий японський сорт перші ягоди достигають 15-20 червня, масовий збір з 25-28 червня. Сорт виведений в Японії, при селекціі використовувався один із самих великоплідних сортів голландського походження Гігантелла Максим.
    Від Гігантелли Чамора Турусі успадкувала дуже велику, гарного смаку ягоду, потужність куща і квітконосів, великі світло-зелені сильно гофровані листя. Ці якості вдало доповнилися легким ароматом лісової суниці і дещо більшою стійкістю до хвороб.
    Ягоди першого збору врожаю просто величезні, нерідко вдаються по 100- 110 г. Інтенсивно-червоні, округлі і округло-гребінчатої форми, дуже щільні, солодкі, що не піддаються гнилі. Після збору легко зберігаються кілька днів, не стікаючи і не втрачаючи форму.
     При приготуванні варення з Чамори Турусі ягоди не розварюються і залишаються цілими, готовий продукт виходить не тільки відмінного смаку, але красивим і апетитним. Здається що великі ягоди, перебуваючи в солодкому ароматному сиропі, продовжують підкреслювати свою неперевершеність і виняткові гідності. Повторити такий же результат при використанні для варення ягід інших сортів не вдається. Продукт з них по консистенції більше нагадує джем, плоди не тримають форму. Звісно, ​​теж дуже смачно, але немає тієї родзинки, яку  забезпечує Чамора Турусі.
     Сорт легко розмножується, доросла рослина дає багато вусів і потужних сильних розеток з хорошою корневою системою.  
     Сорт добре зимує без укриттів.


Вирощування під агроплівкою
     Технологія вирощування даного сорту звичайна для великоплідних сильнорослих сортів. Найважливіше посадити рослини просторо, щоб кожному кущику було багато місця, а, значить достатньо живлення і сонця. При вирощуванні суниці цього сорту на одному місці до трьох років, що найдоцільніше, схема посадки бажана 60x60 см, так як добре розвинене трирічне рослина може досягати в діаметрі 50 см. Враховуючи, що коренева система полуниці знаходиться у верхньому шарі грунту, і що рослина має потужний листовий апарат, посилено випаровує вологу, своєчасні та якісні поливи мають вирішальне значення для нормального росту і гарного плодоносіння. Найбільша потреба у волозі у полуниці перед цвітінням, під час цвітіння і в період росту і наливу ягід, а також після завершення плодоношення, коли починається період закладання плодових утворень під урожай майбутнього року. При дозріванні ягід надмірні поливи небажані, оскільки можуть спровокувати розвиток гнилі та інших хвороб, погіршується і смак ягід.

Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар