27 січня 2016 р.

Полуниця (клубника) Солодкий Чарлі

1 рік після посадки

     Полуниця Солодкий Чарлі 
     (клубника Сладкий Чарли

      - сорт короткого світлового дня американської селекції, виведений в результаті селекції FL 80-456 x Pajaro в 1986 г в Аграрному Університеті Флориди, запатентований Florida Foundation Seed Producers, Inc як Sweet Charlie в 1994 році, названий на честь професора університету Чарльза Говарда.

     Термін дозрівання середньоранній. Пік плодоношення - середина червня в середній смузі. Дозріває на 7-10 раніше таких ранніх сортів як Чендлер, на 14 днів  раніше сорту Камароса.

    Ягода округло-конічної форми, кінчик злегка витягнутий, але не гострий, без підведеною "шийки", яскраво-червона, блискуча, чашолисток простий, яскраво-зелений, трохи піднятий.
    Смак десертний - цукристість висока, вдало поєднується з високим вмістом вітаміну С, що дає освіжаючу, ледь помітну кислинку. Точніше, кислинки немає - ягода просто не нудотна.  
    Вага ягід, однорідних в загальній масі, 18-30 г - досить великі. Перший збір до 80 г.
    Урожайність Солодкого Чарлі висока з куща - від 250 до 500 г, повністю розкриває себе на другий рік. Заявлена ​​оригінатором врожайність 25-35 т / га для промислових посадок.  Відноситься до твердоплідних сортаів, але ягода дуже соковита, транспортування - без проблем, не мнеться, не тече.
     Кущ середньорослий - компактний.  Дає багато вусів, особливо в роки без посухи.
Стійкий до більшості грибкових захворювань, висока стійкість до антрактнозу.  Сприйнятливий до сірої гнилі.
    Рекомендовані зони вирощування Лісостеп.


Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар