31 січня 2016 р.

Малина Ізобільна


Малина Ізобільна
(малина Изобильная)
     - сорт, виведений В.В. Кічіною на основі англійської донора з присвоєним номером 3916/94, повністю успадкував від нього найкращі якості плодів. Малина Ізобільна характеризується високою зимостійкістю. При проведенні випробувань ВСТІСП рослини цього сорту стабільно витримували морози в мінус 30 градусів без ушкоджень.

      На рівні кращих сортів стандартного типу Ізобільна проявляє стійкість до найпоширеніших садових шкідників і захворювань. Навіть у разі поразки хворобою цей сорт здатний не знижувати продуктивності. Малина відрізняється ще і прекрасною жаростійкістю, даючи стабільні високі врожаї при тривалому літній спеці, коли в тіні температура досягає більше 30 градусів вище нуля.
      Кущ малини Ізобільна виростає у висоту до двох метрів. Кущ стислий, напіврозкидистий, потужний. Пагонів заміщення формує 8 - 10, кореневих нащадків - 4 - 5 штук. Малинник не схильний до розростання, але потребує видалення зайвих плодоносних пагонів. Рекомендується не залишати їх більше десятка на одному кущі.
      Середні або товсті однорічні пагони Ізобільна пружні і міцні, позбавлені колючок. Великі листки відрізняються розрідженим розташуванням. Середньої довжини або довгі плодові гілочки схильні до сильного розгалуження, добре розвинені, не ламкі. Плоди формуються у великій кількості. Визріваючі ягоди сильно згинають стебла, тому рослини цього сорту вимагають підв'язки і міцних опор. Рекомендується вирощувати цю малину на шпалері.
     Вважається середньораннім сортом, дозрівання врожаю починається в першу декаду липня ( 5-7 липня). Дружне плодоношення малини Ізобільна завершується вже до кінця місяця. Зазвичай для зняття плодів потрібно 4 - 5 зборів, найбільш значними з яких бувають другий і третій. Великі подовжені ягоди правильної форми досягають маси від 6 до 12 г. Одномірні плоди з глянцевою поверхнею при визріванні стають яскраво-червоними.

      Щільні ягоди з дрібним насінням легко відділяються від плодоніжки і чудово зберігаються при транспортуванні. Урожай з одного куща може скласти більше 8 кг. Соковита м'якоть плодів сорту Ізобільна за смаком не поступається лісової малині кращих зразків. Сорт цінується за відмінне товарну якість ягід, високу стабільну продуктивність і витривалість.

Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар