5 лютого 2016 р.

Малина Гордість Росії


Малина Гордість РосіїМалина  Гордість Росії
(малина  Гордость России)

     -  сорт великоплідної  малини. Виведений в Московському ВСТіПС в 1996 р в результаті гібридизаціі Столична х донор Штамбовий 20, експериментальний саджанець був відібраний під селекційним кодом Т-4.
   
Середньоранній, дозріває в першій декаді липня (орієнтовно до 10.06). Плодоносить до перших чисел серпня, основне плодоношення віддає за 5-6 зборів. Вважається одним з врожайних сортів .
      Продуктивність відмінна: до 4-5 з куща або до 17-20 т / га.
      Кущ середньо-рослий, 1.5-1.8 м заввишки, компактний. Утворює 8-12 пагонів заміщення, від 5 до 7 кореневих нащадків. Однорічні пагони міцні, з розеткою листя на верхівках, без воскового нальоту, опушені, колючки відсутні. У зимовий час - світло-коричневі.
     Плодові гілочки несуть 25-20 великих ягід.
     Лист яскраво-зелений, великий.
     Ягоди видні, від 4-8 г, і дуже великі 10-12 г. Форма конічна, трохи витягнута, виглядає злегка горбистою. Кістянка добре зчеплена, при повному дозріванні не обсипається, суха. Насіння не великі, на смак слабо відчутні.
     Відрив сухий, а значить, транспортабельність хороша, особливо враховуючи що плоди не вологі, не розсипаються, не течуть.
     Зимостійкість середня, до -27 -30 С.
     Варто звернути увагу на високу стійкість до відомим грибкових і вірусних захворювань, до переносники вірусних - попелиці.
     Залежно від погодних умов зрідка зустрічаються здвоєні плоди.

Нюанси вирощування

     Сорт дворічного циклу плодоношення, тобто в перший рік наростають пагони, і тільки на другий починається плодоношення. Восени, після збору, пагони вирізаються під корінь.
     Посадка малини Гордість Росії - не менше 70 см між кущами і 1.5-2 м між рядами.
Пагони, в порівнянні з багатьма високорослими, висотою не виділяються, але підв'язувати потрібно. Це дозволить підтримувати форму куща, дасть хорошу освітленість, провітрюваність, полегшить збір, не дасть гілкам нижніх ярусів вилягати, бруднитися. Крім того, під вагою врожаю, вітром він не буде гнуться, незважаючи на те, що кущ досить потужний.
     Достатня зрошення (крапля в ідеалі), мульчування, розпушування - стандартні процедури.
Має значення інтенсивність підгодівлі: цукристість, вміст кислот, вітаміну С - те, що ми називаємо смаком, прямо пропорційно вмісту мікроелементів в грунті. Якщо азотні відповідають за надземну частину, коренеутворювання, то за плодоношення, солодкість і запах - саме мікроелементи. На бідних грунтах ніколи не буде смачних плодів - будь то малина або яблуко. Тому при посадці - робимо наголос на азотовмісними групу, включаючи органіку, аміачну селітру (на 1 сотку 6-7 кг), сечовину. На піщаному грунті мінеральних добрив потрібно використовувати більше, вносячи в два-три прийоми: 7-8 кг тієї ж сечовини, але обов'язково в 3 прийому - на початку квітня, в середині травня і червня.
     Після посадки до розпускання бруньок роблять першу підгодівлю органікою - коров'яком та ін., + сечовина (селітра) потім ще два рази з проміжком в два тижні.
      Надалі - на мінеральний комплекс, що містить мікроелементи калію, магнію. Важливість фосфору дещо перебільшена, за останніми даними, але в комплексних препаратах зайвим не буде.
     І на завершення, варто відзначити, що не варто чекати від малини Гордість Росії чогось неймовірного: здебільшого всі великоплідні і високоврожайні сорти схожі. Крупна, м'ясиста, солодка і з хорошим, по-справжньому малинним  запахом - звичайна відмінна ягода.


Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар