14 лютого 2016 р.

Ожина (ежевика) Рубен

Ежевика Рубен
 Ожина Рубен
(ежевика Рубен)
 
  - це перший ремонтантний сорт, який плодоносить на пагонах поточного року. Він був виведений в університеті міста Арканзас, за сприяння англійських селекціонерів. Чагарник з'явився у вільному продажі тільки в 2011 році. Це новітній високоврожайний сорт.
   Плодоношення в середині вересня по листопад - т.зв. другий урожай, на торішніх пагонах, т.зв. перший - з середини, 15-20 червня до кінця липня. 
   Пагони прямостоячі, що не плетуться, з колючками, молоді інтенсивно-зелені, дорослі світло-коричневі. Висота від 1.6-1.8 м до 2-2.5 м - середньорослі, з колючками, кущ масивний, але компактний. При великій площі харчування при посадці більш 1-1.3 м між рослинами кущі вельми і вельми потужні. Примітно, що колючки після визрівання плодів починають обсипатися.
    Розмножується кореневими пагонами, але кореневої порослі дає мало, зрідка зеленим живцюванням (в якості експериментального варіанту, з використанням підсвічування). Найчастіше прикопані верхівки загнивають. 
    Квітки білі, великі, діаметром 6.1 см. Цвітіння і зав'язь в закритому грунті починається вже з початку квітня. У відкритому грунті масове цвітіння починається в кінці липня - початку серпня. На рослинах безліч латераль довжиною до 7.5 см, кожен з яких несе 8-10 ягід.        Заявлена ​​ врожайність до 30 т / га або 3.5 кг / 1 кущ - середня, при інтенсивній агротехніці вирощування Рубен - до 5.5 кг з куща, в умовах закритого грунту до 7.5 кг з куща. 
    В Росії, Україні, Білорусії заморська новинка не встигла розкрити себе повністю. Вражає розмір плодів: довжина до 4.5 см, вага до 14.5 г.  Ягоди десертного смаку, на рідкість соковиті, солодкі, з чудовим тонким ароматом, кислинка помірна, доречна, ненав'язлива. М'якоть щільна, відрив легкий. 
    Морозостійкість помірна - в Росії, Україні, Білорусії виключно укривний сорт. Якщо зрізати пагони на зиму, то зимує без укривання дуже добре, витримує дуже сильні морози.


Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар