5 лютого 2016 р.

Малина Кумберленд

Кумберленд
Малина  Кумберленд

-  унікальний американський гібрид ожини і малини. Зовнішній вид Кумберленда дуже схожий з ожиною, тільки його ягоди декілька дрібніше і знімаються з плодоніжки легко, хоча з кущів не обсипаються і непогано зберігаються. Дивна висока морозостійкість Кумберленда, оскільки навіть у дуже суворі і безсніжні зими кущі обходяться без спеціальних укриттів.
   
Незважаючи на те, що плоди чорної малини дуже солодкі, птиці на посадки не зазіхають, так і традиційні шкідники обходять цю різновид малини стороною. Плоди цієї американської дивини – округла багатокостянка насиченого чорного кольору з різними бордовими або синіми відтінками (в залежності від ступеня зрілості) вагою до 5 г, з ніжною м’якоттю і великими кісточками. Дуже врожайний сорт малини - на кожному пагоні до 10 кистей, а на кожній кисті 10-15 ягід. При правильному формуванні куща врожаї вельми вражаючі – 5-6 кг з одного куща.
    Ягоди володіють дуже солодким смаком і приємним ароматом. Вони є чудовим ласощами, а вживаються у свіжому вигляді або переробляються в різні десертні страви. Крім того, на думку американських вчених, неповторні з’єднання вітамінів, мінеральних речовин і насиченість плодів антиоксиданти сприяють придушенню розвитку ракових клітин, активізуючи імунітет людини.


Купить
   

Немає коментарів:

Дописати коментар