17 березня 2016 р.

Виноград Сенсація

Виноград Сенсація
 Виноград Сенсація
(виноград Сенсация)

-  виноградний сорт  є творінням звичайного виноградаря-любителя В.У.Капелюшного ( «Талісман» +«Різамат»).  Цей сорт відноситься не тільки до дуже раннім за термінами дозрівання, а й до дуже по термінах вступу виноградного куща в період плодоношення.

      При цьому, вирощувати виноград «Сенсацію» можна при різних кліматичних умовах, оскільки він володіє великою кількістю адаптивних властивостей. А призначений цей сорт в основному для вживання в свіжому вигляді, тому багато любителів вирощують його для продажу.
      Даний сорт винограду може похвалитися дуже великими розмірами своїх грон. Середня  їх вага знаходиться в межах від 0,7 до 1,5 кілограма, хоча це далеко не межі максимальних показників. Форма грон досить приваблива, зустрічаються як циліндричні, так і конічні грона. Але особливо запам'ятовується цей виноград  формою і забарвленням  ягід. Адже не так вже й часто можна зустріти дуже красивий пальчиковий виноград, розмірами 5,5х2,5 сантиметри.
Вага таких величезних виноградних ягід в середньому становить 23-25 ​​грама, хоча безліч ягід досягає маси близько 30 грам. На початку дозрівання ці виноградини набувають жовтувато-рожевого забарвлення шкірки, який до моменту настання повної зрілості стає червоним. М'якоть винограду «Сенсація» має просто надзвичайний смак, поєднаний з мускатним ароматом. Також, в м'якоті міститься велика кількість соку і покрита вона хоча і міцною, але зовсім не відчувається при їжі шкіркою.
      Виноград  сорту «Сенсація» відноситься до одних з найбільш ранніх. Термін вегетації виноградного куща становить від 90 до 110 днів, що дозволяє вже в перших числах серпня приступати до дегустації і збору добре визрілого винограду. Варто також відзначити, що при великих розмірах куща і великому достатку врожаю плоди можуть визрівати трохи пізніше - до середини серпня. З цього, якщо зрілість настане трохи пізніше - не поспішайте розчаровуватися в сорті, адже почекати визрівання таких прекрасних ягід можна трішки довше.
        Варто зазначити, що обсяги врожаю, які можна зібрати з кущів даного сорту, дуже високі. Пояснюється це тим, що один кущ можна навантажувати 45 бруньками, а при величезній вазі одного грона кущ може навіть бути сильно перевантаженим.
        Грона кріпляться до лози дуже міцно, можуть без втрати якостей і властивостей довго зберігається на кущі по настанню зрілості.
         Головні переваги, якими володіє виноград «Сенсація»:
• Столовий виноград з надраннім  терміном дозрівання врожаю.
• Висока якість зовнішнього вигляду плодів і їх смаку.
• Великі обсяги врожаю.
• Горошення ягід винограду даного сорту не спостерігається.
• Квітка має обидві статі, прекрасно запилюється без сторонньої допомоги.
• Відмінна придатність живців винограду «Сенсація» до вкорінення, відсоток якого становить 80%.
• Завдяки міцності шкірки і м'ясистої структурі ягід, урожай добре транспортується на тривалі відстані. Цьому факту також сприяє тривалий період зберігання винограду.
• Урожай  переносить різкі зміни вологості повітря, ягоди не розтріскуються.
• Шкідниками виноградників, особливо осами, сорт не вражається.
• Відзначається висока стійкість виноградного куща і його плодів до найпоширенішим виноградним захворювань: борошнистої роси, сірої гнилі та мілдью.

• Широкому поширенню винограду «Сенсація» сприяє його хороша стійкість до низьких температур. Зокрема, кущ без пошкоджень переносить опускання морозів до показника в -24ºС.
Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар