18 березня 2016 р.

Виноград Віктор

Виноград Віктор
Виноград   Віктор
(виноград   Виктор)

- на сьогоднішній день цей виноград не вважається сортом, оскільки правильніше називати його гібридною формою.
Адже для отримання винограду «Віктор» його автор Н.В.Крайнов використовував генетичні матеріали таких відомих в селекції сортів, як «Талісман» і «Кишмиш Променистий».

     В результаті вийшла дуже родюча форма з безліччю достоїнств і переваг в порівнянні з іншими сортами і формами, яку дуже часто називають навіть вищим класом винограду.
      Що стосується «Віктора», то цей виноград завдяки своїм стійким якостям дуже широко районований. Кущі добре і швидко адаптуються як до жарким умов, так і до більш нестабільним і холодним.
      Грона винограду описуваного сорту є досить-таки впізнаваними, чому сприяє як їх форма, так і забарвлення шкірки ягід. Що стосується їх розмірів, то їх швидше можна віднести до досить великих. Зокрема, вага одного грона може коливатися від 0,6 до 1 кілограма і більше (у виноградарів любителів при добрій агротехніці грона виростають до 2 кілограм). При цьому, ягоди на них розміщені рівномірно, з середньою щільністю. Дуже часто грона можуть бути безформними. 
      Ягоди у цього винограду мають овальну, але подовжену форму. Також, відмінною їх рисою є злегка загострений кінчик. За своїми розмірами вони також дуже великі, зустрічаються ягоди від 3,4х2 сантиметра, до 4,2х2,6.  Що ж стосується маси ягід винограду «Віктор», то в середньому  їх показники можуть коливатися від 9 до 14 грам, а максимально досягати і всіх 20-ти.  Зовні ягоди також дуже красиві: колір їх шкірки може бути, як насичено рожевим, так і жовто-рожевим, і навіть темно-червоно-фіолетовими. Все буде залежати від освітленості грона сонцем, а також від стадії визрівання, на якій вона знаходиться. Смаком вони мають дуже приємним і при цьому гармонійним. М'якоть має середню щільність, дуже ніжна, містить в собі велику кількість соку. Шкірочка досить щільна, але легко з'їдається, ніяк не впливає на відчуття від смаку. В цілому врожайність цього винограду характеризують як високу, і найголовніше - стабільну. Найчастіше, з одного куща вдається зібрати як мінімум 6 кілограм хороших плодів.
      Що стосується потенційної врожайності цього винограду, то до неї варто віднести сильнорослий кущ, який здатний витримувати навантаження вічками до 30-35 , а пагонами - до 22-24. При гарному догляді і регулярній підгодівлі кущ розростається дуже сильно і займає значний простір. З цієї причини, він вимагає велику площу грунту для отримання поживних речовин.
      По термінах дозрівання «Віктор» відноситься дуже раннім сорти. Його ягоди досягають абсолютної зрілості вже на 100-105 день вегетації куща. Це дозволяє приступати до збору виноградного врожаю на самому початку серпня. Такі короткі терміни дозрівання є дуже хорошим і важливим показником, завдяки якому цей виноград  можна вирощувати в регіонах з нетривалим періодом тепла.
        Переваги винограду «Віктор», які роблять його відомим і улюбленим:
• Сорт є найкращим за зовнішніми характеристиками і смакових якостях. Чудово підходить для вживання ягід в свіжому вигляді.
• Квітки цієї гібридної форми мають обидві статі, що дозволяє їм чудово запилюватися без сторонньої допомоги. Крім цього, такі квітки забезпечують стабільність плодоношення куща і відсутність горошення його ягід.
• Врожаї у «Віктора» не тільки дуже високі, але і дозрівають вони в дуже короткі терміни.
• Зростає кущ дуже швидко і інтенсивно, лоза визріває приблизно на 2/3 всієї своєї довжини.
• Розмножується ця форма дуже легко, чому сприяє відмінне укорінення його живців і хороша адаптивність саджанців.
• Морозостійкість описуваного винограду знаходиться на дуже високому рівні, оскільки він без ушкоджень здатний переносити опускання показників термометра до -23ºС.

Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар