Виноград Віктор
(виноград Виктор)
-
на сьогоднішній день цей виноград не вважається сортом, оскільки правильніше
називати його гібридною формою.
Адже
для отримання винограду «Віктор» його автор Н.В.Крайнов використовував
генетичні матеріали таких відомих в селекції сортів, як «Талісман» і «Кишмиш
Променистий».
В
результаті вийшла дуже родюча форма з безліччю достоїнств і переваг в
порівнянні з іншими сортами і формами, яку дуже часто називають навіть вищим класом
винограду.
Що
стосується «Віктора», то цей виноград завдяки своїм стійким якостям дуже широко
районований. Кущі добре і швидко адаптуються як до жарким умов, так і до більш
нестабільним і холодним.
Грона
винограду описуваного сорту є досить-таки впізнаваними, чому сприяє як їх
форма, так і забарвлення шкірки ягід. Що
стосується їх розмірів, то їх швидше можна віднести до досить великих. Зокрема,
вага одного грона може коливатися від 0,6 до 1 кілограма і більше (у
виноградарів любителів при добрій агротехніці грона виростають до 2 кілограм).
При цьому, ягоди на них розміщені рівномірно, з середньою щільністю. Дуже
часто грона можуть бути безформними.
Ягоди у цього винограду мають овальну, але
подовжену форму. Також, відмінною їх рисою є злегка загострений кінчик. За
своїми розмірами вони також дуже великі, зустрічаються ягоди від 3,4х2
сантиметра, до 4,2х2,6. Що
ж стосується маси ягід винограду «Віктор», то в середньому їх показники можуть коливатися від 9 до 14
грам, а максимально досягати і всіх 20-ти. Зовні
ягоди також дуже красиві: колір їх шкірки може бути, як насичено рожевим, так і
жовто-рожевим, і навіть темно-червоно-фіолетовими. Все буде залежати від
освітленості грона сонцем, а також від стадії визрівання, на якій вона
знаходиться. Смаком
вони мають дуже приємним і при цьому гармонійним. М'якоть має середню
щільність, дуже ніжна, містить в собі велику кількість соку. Шкірочка досить
щільна, але легко з'їдається, ніяк не впливає на відчуття від смаку. В цілому
врожайність цього винограду характеризують як високу, і найголовніше -
стабільну. Найчастіше, з одного куща вдається зібрати як мінімум 6 кілограм
хороших плодів.
Що
стосується потенційної врожайності цього винограду, то до неї варто віднести
сильнорослий кущ, який здатний витримувати навантаження вічками до 30-35 , а
пагонами - до 22-24. При гарному догляді і регулярній підгодівлі кущ
розростається дуже сильно і займає значний простір. З цієї причини, він вимагає
велику площу грунту для отримання поживних речовин.
По
термінах дозрівання «Віктор» відноситься дуже раннім сорти. Його ягоди
досягають абсолютної зрілості вже на 100-105 день вегетації куща. Це дозволяє
приступати до збору виноградного врожаю на самому початку серпня. Такі короткі
терміни дозрівання є дуже хорошим і важливим показником, завдяки якому цей
виноград можна вирощувати в регіонах з
нетривалим періодом тепла.
Переваги
винограду «Віктор», які роблять його відомим і улюбленим:
•
Сорт є найкращим за зовнішніми характеристиками і смакових якостях. Чудово
підходить для вживання ягід в свіжому вигляді.
•
Квітки цієї гібридної форми мають обидві статі, що дозволяє їм чудово
запилюватися без сторонньої допомоги. Крім цього, такі квітки забезпечують
стабільність плодоношення куща і відсутність горошення його ягід.
•
Врожаї у «Віктора» не тільки дуже високі, але і дозрівають вони в дуже короткі
терміни.
•
Зростає кущ дуже швидко і інтенсивно, лоза визріває приблизно на 2/3 всієї
своєї довжини.
•
Розмножується ця форма дуже легко, чому сприяє відмінне укорінення його живців
і хороша адаптивність саджанців.
•
Морозостійкість описуваного винограду знаходиться на дуже високому рівні,
оскільки він без ушкоджень здатний переносити опускання показників термометра
до -23ºС.
Немає коментарів:
Дописати коментар