20 березня 2016 р.

Виноград Преображення

Виноград Преображення
Виноград   Преображення
(виноград   Преображение)

- цей виноград насправді і не вважається сортом, а скоріше є гібридною формою винограду, яка стоїть на черзі до присвоєння статусу окремого сорту. Безсумнівно, що незабаром такий статус виноград «Преображення» отримає, оскільки його заслужена популярність зростає в геометричній прогресії завдяки раннім строкам дозрівання ягід, великим розмірам грон з надзвичайно смачними ягодами.
Варто відзначити деяку схожість винограду «Преображення» за характером зовнішнього вигляду і смаку з творіннями того ж В. Крайнова - сортами «Ювілей Новочеркаська» та «Віктор».
    Характеристика грон і ягід винограду «Преображення» Що-що, а грона даного винограду просто вражають своїми розмірами і вагою. Зокрема, середні показники ваги одного грона становлять близько 1-го кілограма, проте максимальні показники досягають 3 кілограм. Форма грона зазвичай конічна, але зустрічаються і безформні грона. Її щільність зазвичай середня або пухка (більше характерно саме безформним гронам). Але ще більше вражають розміри ягоди винограду «Преображення». Маючи подовжено-овальну форму, середня вага їх дорівнює 13,9 грамам. Максимальні значення ваги ягоди складають 20 грам, що для винограду дуже багато. Розміри середньої ягоди складають 3,6х2,4 сантиметри. Велика ягоди даної форми винограду має рожевий або жовто-рожевий колір шкірки, яка практично не відчувається при поїданні, оскільки має тонку структуру. Шкірочка також покрита тонким восковим нальотом, який має білуватий відтінок. Їх м'якоть дуже м'ясиста, в ній міститься велика кількість соку. Також, в її хімічний склад входить близько 17-19 грам цукрів на 100 кубічних сантиметрів м'якоті. При цьому, показник кислотності складає всього 6-7 грам на 1 літр обсягу. Смак винограду дуже гармонійний: приємна насолода поєднується з легким відтінком кислинки. Також, тільки дозрілому винограду характерний дуже приємний аромат. Призначена дана форма винограду для столового вживання. Великий вміст соку і цукристість м'якоті забезпечують хорошу придатність винограду для виноробства. Також, він дуже хороший для свіжого вживання в їжу.       Виноград «Преображення» воістину один з найбільш врожайних. У помірних кліматичних зонах цей виноград дає перший урожай з материнського куща ще в серпні, а на пасинкових відростках грона дозрівають приблизно в середині жовтня. Саме здатність радувати другим повноцінним урожаєм на пасинках відрізняє цю форму винограду від всіх останніх. Середні показники врожайності одного виноградного куща «Преображення» складають 20 кілограм ягід. Урожайність дуже стабільна.
       Його кущ здатний виростати до дуже великих розмірів як при щепленні, так і на власному корені. Кущ має дуже високу здатність до утворення пагонів. Визрівають паростки дуже добре. Запилення проходить самостійно, завдяки двостатевим квіткам. Також, виноградний кущ «Преображення» здатний дуже добре адаптуватися до нових умов зростання і нового клімату.       
       Переваги гібридного винограду «Преображення»

• Дана форма має дуже ранні терміни дозрівання, вегетативний період його триває всього від 110 до 115 днів. При цьому, зрілість ягід цього винограду дуже легко визначається простим натисканням на неї - м'якість ягоди і є індикатором зрілості.
• Позитивним якістю даного сорту є фактична відсутність горошення ягід при будь-яких погодних умовах і як грунту.
• Виноград «Преображення»  відрізняється високою сумісністю з будь-якими сортами підщеп і високою здатністю живців до вкорінення. Таким чином, його розмноження значно полегшується.
• Морозостійкість «Преображення» відносно висока, деревина не пошкоджується при морозах в -23ºС.

• Особливо цінною дана форма винограду вважається завдяки товарності грон і ягід, а також придатності їх до транспортування на далекі відстані.

Купить

Немає коментарів:

Дописати коментар